Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tudnivalók a nyári diákmunkáról

2019. június 13.

A nyári diákmunkával kapcsolatos tudnivalókról a Pénzügyminisztérium készített összefoglalót. 

Sárbogárd, a harmadik állomás

Kamarai pályaorientációs nap a Sárbogárdi Művelődési Háznál  a „Szakmavilág” kamionnal.

„Szakmavilág” kamion

Kamarai pályaorientációs nap volt Bicskén, a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolával és a „Szakmavilág” kamionnal.

Már elérhető a szakképzési stratégia

2019. május 29.

A "Szakképzés 4.0 – A szakképzés és felnőttképzés megújításának középtávú szakmapolitikai stratégiája, a szakképzési rendszer válasza a negyedik ipari forradalom kihívásaira” c. dokumentum az alábbi linken elérhető: STRATÉGIA

Tanulók oktatása: szeptembertől szigorodik!

2019. május 15.

2019. szeptember 1-jétől a kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek fontos szerepet töltenek be a gyakorlatorientált szakképzésben.

"Szakmavilág” roadshow kamion, avagy szakmák világa VR szemüvegen keresztül!

2019. április 5.

Szakmavilág kamion a megye városait járja, 2019. május 28-án Bicskén, 2019. május 29-én Móron és 2019. május 30-án Sárbogárdon várja a pályaválasztás előtt álló fiatalokat.

 

Üzem-tanműhely látogatás a kamarával 12. héten

2019. április 5.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara folytatva az előző évek pályaorientációs tevékenységét, a 2018/2019-es tanévben újra megszervezi üzem-, és tanműhely látogatásait a különböző szakmákban érdekelt gazdálkodóknál és iskolák tanműhelyében, amelyre ezúton tisztelettel szeretnénk meghívni iskolája 6-7-8. osztályos tanulóit, tanárait és szüleit.

Gratulálunk a XII. Szakma Sztár versenyen nyerteseinek!

2019. március 14.

XII. alkalommal szervezte meg a Szakma Sztár Fesztivált és a WorldSkills válogató versenyt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, 2019. március 12-14 között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont területén. A szakmák, a szakképzés csúcsát szimbolizáló, a Szakmák Olimpiájaként ismert WorldSkills versenyek rendszere több mint hatvan éves múltra tekint vissza. A következő WorldSkills versenyre 2019-ben Kazanban, Oroszországban fog sor kerülni.

Megjelentek a 2019/2020 –tanévre vonatkozó hiányszakmák

2019. február 26.

Az 2019/2020-as tanévben Fejér megyében húsz ösztöndíjas hiányképzést jelöltek meg, amelyek választása esetén a tanuló havi ösztöndíjban részesülhet.

Eredményesen szerepeltek a szakmai versenyen a megye tanulói

2019. február 6.

A 2018/2019. évi OKTV/SZKTV versenyzők az értékelt munkáikat megtekinthették személyesen 2019. február 6-án a Fejér Megyei és Kereskedelmi Iparkamaránál. 

Gyakorlati oktatók vették át tanúsítványukat

2019. június 12.

Gyakorlati oktató tanúsítványok ünnepélyes átadására került sor a Gazdaság Házában. A kamarai gyakorlati oktató képzésben közel százhúsz fő sikeresen vizsgázott. 

Móron járt a Szakmavilág kamion

Mórra, a Wekerle Sándor Szabadidőközpont és Sportcsarnokhoz is ellátogatott a Szakmavilág kamion a pályaorientációs nap keretében. 

Kamarai gyakorlati oktatói képzés bemutató tájékoztató és ünnepélyes a Gazdaság Házában

2019. május 30.

Az FMKIK szervezésében induló gyakorlati oktató képzésről 2019. június 12-én 14 órától tájékoztató rendezvényt tartunk, a program keretében a kamarai gyakorlati oktató tanúsítványok ünnepélyes átadására is sor kerül.

 

 

Felkészítő rendezvény tanulók gyakorlati képzéséhez

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felkészítő rendezvényt szervez 2019. június 5-én és 6-án a gyakorlati képzőhelyek képviselőinek a tanulófoglalkoztatáshoz kapcsolódó jogi-könyvelési és adminisztrációs témában. 

Kamarai gyakorlati oktatói képzést bemutató tájékoztató a Gazdaság Házában

2019. április 17.

Az FMKIK szervezésében induló gyakorlati oktató képzéssel kapcsolatban 2019. április 17-én 10 órától tájékoztató rendezvényre került sor, melynek célja a gyakorlati oktatók felkészítésének és vizsgáztatásának bemutatása. A szakképzés színvonalának fejlesztő elemeként kerül bevezetésre az a jogszabályi változás, mely szerint 2019. szeptember 1-jétől kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek foglalkozhatnak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben, kivéve, ha a szakképzési törvény 31. § (3) bekezdésében leírt mentességben nem részesülnek.

Üzem-tanműhely látogatás a kamarával 13. héten

2019. április 5.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara folytatva az előző évek pályaorientációs tevékenységét, a 2018/2019-es tanévben újra megszervezi üzem-, és tanműhely látogatásait a különböző szakmákban érdekelt gazdálkodóknál és iskolák tanműhelyében, amelyre ezúton tisztelettel szeretnénk meghívni iskolája 6-7-8. osztályos tanulóit, tanárait és szüleit.

Sikeresen zárult a vizsgabizottsági elnökök és tagok szakmai továbbképzése

Közel 200-an vettek részt 2019. március 7-én és 26-án a Gazdaság Házában a szakmai vizsgáztatásban résztvevő Fejér megyei vizsgabizottsági elnökök és tagok számára rendezett felkészítő továbbképzésen.

Kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga

2019. március 5.

Felhívjuk minden gyakorlati képzéssel jelenleg vagy a jövőben foglalkozó gazdálkodó és egyéb szervezet, valamint gyakorlati oktató figyelmét, hogy 2019. szeptember 1-jétől csak kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek foglalkozhatnak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben, kivéve, ha a szakképzési törvény 31. § (3) bekezdésében leírt mentességében nem részesül.

Válogatóba jutottak a megye tanulói az SZKTV/OSZTV-n!

2019. február 8.

Tizenegy diák jutott be Fejér megyéből a szakmai verseny válogatójába. A verseny célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén.

Pályázati lehetőség mestervizsga elnököknek!

2019. február 1.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet a Mestervizsga Elnökök Országos Névjegyzékébe történő felvételre. Pályázási határidő: 2019. február 21., 16.00 óra.