Üdvözöljük a

Okmányhitelesítés | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Okmányhitelesítés

Származási bizonyítványok, árukísérő kereskedelmi számlák, exporthoz szükséges egyéb okmányok láttamozása, ATA Carnet ügyintézés.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. Törvényben foglaltak alapján végzi az okmányhitelesítési tevékenységet, amely árukra vonatkozó származási bizonyítványok (Certificate of Origin), az árukat kísérő kereskedelmi számlák és az exporthoz szükséges egyéb okmányok (pld. fuvarlevél, minőségtanúsítvány, stb.) láttamozását foglalja magába.

A területi kamarák foglalkoznak továbbá ATA Carnet kiadásával és hitelesítésével is, az ATA egyezmény és az Isztambuli Egyezményben foglaltak szerint. 

Az ATA Carnet olyan nemzetközi vámokmány, mely lehetővé teszi az áruk vámmentesen történő ideiglenes kivitelét és behozatalát. Használatával elkerülhető a vám, egyéb adók, illetékek fizetése. Az igazolványok kiadását és hitelesítését díj ellenében a kereskedelmi és iparkamarák végzik, a hazai és nemzetközi jogszabályok, előírások, egyezmények alapján. Az ATA Carnet igazolvánnyal kiállításra, vásárra, bemutatóra, versenyre, koncertre szállíthatók az áruk.