Üdvözöljük a

Minőség és környezetközpontú irányítási politika | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Minőség és környezetközpontú irányítási politika

 

Az FMKIK Minőség és környezetközpontú irányítási politikája

 

Az FMKIK, a Gazdasági Önkormányzat ideális megtestesítőjeként a gazdálkodó szervezetek, a tagság és partnerei számára a legjobb választási lehetőség az érdekképviseleti szolgáltatói feladatok ellátásában.

Az FMKIK vezetése és munkatársai elkötelezettek a magas minőségű képzési és szolgáltatási tevékenység nyújtása mellett. A kamara érdekképviseleti munkája, képzési, szolgáltatási és tanácsadási tevékenysége útján segíti és képviseli a modern vállalkozási kultúra terjesztését annak érdekében, hogy a vállalkozások fejlődő, megbízható, rugalmas és innovatív gazdálkodó szervezetek legyenek.

Az FMKIK vezetése olyan irányítási politikát alakít ki, mely megfelel a szervezet szándékainak, stratégiai irányvonalainak és környezetének, beleértve tevékenységeinek, termékeinek és szolgáltatásainak jellegét, mértékét és környezeti hatásait; keretet ad környezeti- és minőségcélok kitűzéséhez; elkötelezettséget tartalmaz az alkalmazható követelmények teljesítésére, a környezet védelmére, a környezeti fenntarthatóságra, beleértve a szennyezés megelőzését és más, konkrét, a szervezet környezetére vontakozó elköteleződéseket.

Népszerűsíti a környezetvédelmet, támogatja a megújuló energiák hasznosítását, szorgalmazza azok elterjesztését. A környezettudatosság alapja az emberi szemléletformálás, amelyet a kamara elkötelezetten hirdet a külvilág felé is. Ez megmutatkozik a mindennapjaiban is. A környezet- és energiabarát attitűd, gondolkodásmód fejlesztését szakmai konferenciák, tájékoztató-információs napok révén valósítja meg, és a jövőben is aktívan kívánja folytatni ezt a tendenciát, ezáltal növelve a környezettudatos életvitelre fogékony érdeklődők számát. A Gazdaság Házában a mindennapi működés során környezetbarát eszközök használatát, megújuló energia használatát, anyagtakarékos szemléletet és gyakorlatot, szelektív hulladékgyűjtést valósít meg.

Az FMKIK Ügyintéző szervezete professzionális tevékenységgel, tanuló szervezetként, a minőség iránt elkötelezett munkatársakkal támogatja a Gazdasági Önkormányzat - működési alapelveire építkező - céljainak megvalósítását. Az FMKIK tagjai által felmerült és a felnőttképzéssel kapcsolatos fejlesztési igények kielégítése érdekében, a munkáltatók, vevők, munkatársak körében minőségi rendszerben biztosított szolgáltatásokat nyújt. Képzései során segíti a felmerült igények maximális kielégítését személyi és tárgyi feltételek nyújtásával.

Irányítási rendszerének hatékony működtetésével, évenkénti felülvizsgálatával és annak folyamatos fejlesztésével kifejezi a Gazdasági Önkormányzat elkötelezettségét a minőség iránt.

 

Alapelvünk Zsolnay Vilmos gondolata:

 

„A jót mindig jobbal akarom felváltani”

 

2018. január 4.

 

Integrált Irányítási Rendszer ( ISO 9001 és ISO 14001) követelményeinek megfelelően működik az FMKIK.