Üdvözöljük a

Kamarai nyilvántartásba vétel, kamarai hozzájárulás fizetés | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai nyilvántartásba vétel, kamarai hozzájárulás fizetés

Kamarai nyilvántartásba vétel – kamarai hozzájárulás fizetés

 

A 2019. évi kamarai hozzájárulást a már korábban nyilvántartásba vett vállalkozásoknak is fizetni kell minden évben, március 31-ig. Számlaszám: FMKIK 10918001 - 00000008 – 21120105

 

A Fejér megyei székhellyel rendelkező cégjegyzésre kötelezett vállalkozásoknak és egyéni vállalkozóknak regisztrálniuk kell a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által vezetett nyilvántartásba, valamint kötelesek minden év március 31-ig 5000 Ft kamarai hozzájárulás megfizetésére. Kivételek: agrár tevékenységet végzők, dunaújvárosi székhelyű vállalkozások (további kivételek)

 

A cégjegyzésre kötelezett gazdálkodóknak az esetben is nyilvántartásba kell vetetni a cégüket, ha hivatásrendi kamarák tagjai (pl. orvosi bt., vagyonvédelmi vállalkozás stb.)!

Kezdő vállalkozók és újonnan alakult vállalkozások a bejegyzésüket követő 5 munkanapon belül kötelesek nyilvántartásba vételt kezdeményezni (regisztrálni) a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamaránál, és ezzel egyidejűleg az 5000 Ft kamarai hozzájárulást a közfeladatok ellátásához megfizetni.

A 2019. évi kamarai hozzájárulást a már korábban nyilvántartásba vett vállalkozásoknak is be kell fizetni március 31-ig. Számlaszám: FMKIK 10918001 - 00000008 – 21120105

Az összeg átutalásánál a közlemény rovatba a kérelmező nevét, adószámát és a „kamarai hozzájárulás” jogcímet kell feltüntetni.

 

Kamarai szolgáltatások regisztrált gazdálkodó szervezeteknek

  • Csoportos tanácsadás: gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben Szakértők közreműködésével tartott tanácsadásokon a résztvevők ismereteket szerezhetnek a hazai és nemzetközi gazdaságról, piaci viszonyokról, különböző vállalkozási forrásokról, hiteltermékekről, adózási kérdésekről, pénzügyi lehetőségekről. Tájékoztatjuk a hozzánk forduló gazdálkodókat arról, hogy a tervezett fejlesztéseikhez és a vállalkozás lehetőségeihez leginkább mely hiteltermékek illeszthetők.
  • Üzleti partnerkeresés: Hazai és nemzetközi viszonylatban értékesítési tevékenységet folytató, illetve folytatni kívánó gazdálkodók számára olyan információkat biztosítunk, rendezvényeket és üzleti találkozókat szervezünk, melyek segítséget nyújtanak üzleti kapcsolataik kialakításában, bővítésében, támogatják az üzleti partnerkeresést. 
  • Pályázatfigyelés: Az FMKIK honlapon közzétesszük a pályázati felhívásokat és a kiíró szervezetek honlapjainak elérhetőségét.

A felsoroltakon túl további, FMKIK által nyújtott szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a regisztrált gazdálkodó szervezetek térítésmentesen, vagy kedvezményes térítési díj ellenében. (pl. tájékoztató rendezvények, képzéseket, információs napok, stb.)

 

Itt regisztrálhat!

A gazdálkodó szervezetek regisztrációjának leghatékonyabb módja az Internetes regisztráció.

Online regisztráció

 

Keresés az adatbázisban

A rendezett regisztrációval rendelkező vállalkozások adatbázisa 2012. június óta elérhető.

A keresőt bárki bejelentkezés nélkül használhatja. Az adatbázisban adószámra, névre, megyére, városra és szövegesen meghatározott tevékenységre lehet keresni. Ha ismert a keresendő vállalkozás adószáma, érdemes az adószám első 8 számjegyére keresni, minden más információ kitöltése nélkül.

Az adatbázis IDEkattintva érhető el.