Üdvözöljük a

Fejér megyei foglalkoztatási paktum támogatása | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fejér megyei foglalkoztatási paktum támogatása

Szerző: Erdősné Sz. Zsuzsa| | 2016. február 11.

Két éven át tartó foglalkoztatási programot gondozott és zárt sikeresen a kamara  konzorciumi partnerei együttmködésével.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint konzorciumi partnerei a Fehérvári Civil Központ Nonprofit Kft., a Fejér Megyei Roma Reintegrációs Információs és Tanácsadó Egyesület, és Lajoskomárom Nagyközség Önkormányzata két éven át tartó foglalkoztatási programot gondozott. Alapvető cél: a munkanélküliség csökkentése, a foglalkoztatottság és a foglalkoztathatóság növelése. A programot a konzorcium tagjai aktív együttműködés keretében valósították meg, sikeres két évet tudhatunk magunk mögött. Célcsoport: hátrányos helyzetű munkavállalók, a pályakezdő fiatalok, a 25 év alatti nők, a tartós munkanélküliek, gyesről, gyedről visszatérők, 50 év felettiek.

 

A „Fejér megyei foglalkoztatási paktum támogatása” elnevezésű projekt megvalósítási időszaka 2013. március 01- 2015. február 28. volt. A két éven át tartó foglalkoztatási program célja a foglalkoztatáspolitika alakításában részt vevő szervezetek kapacitásának, hatékonyságának növelése; helyi képzési és foglalkoztatási szint növelése. A megvalósítás két szálon futott, egyrészt a foglalkoztatási paktum keretében új foglalkoztatási akciótervek készültek, másrészt a közvetett célcsoportnak végeztük a programelemek megvalósítását.

 

Közel 450 alkalommal 26 különböző programelemmel, több mint 1300 fő részére tartottunk vállalkozóvá válást, elhelyezkedést támogató képzést, OKJ-s képzést, tréninget, vállalkozói és pályaorientációs tanácsadást. Együttműködtünk a térség vállalkozóival, munkaügyi központtal, önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, képző intézményekkel. Működött vállalkozói klub, női célcsoportnak szóló klub. A célcsoportot  250 óra időtartamú tanácsadás segítette. Több mint 40 alkalommal  foglalkoztatás elősegítését támogató műhelymunkára, konzultációra is sor került.

 

A program a "Fejér megyei foglalkoztatási paktum támogatása" elnevezésű TÁMOP-1.4.5-12/1-2012-0002 azonosító számú pályázati program keretében valósult meg.

 

A projektfenntartás időszakában is hasznos és informatív programokkal várja a kamara az érdeklődőket, köztük a hátrányos helyzetű munkavállalókat, a pályakezdő fiatalokat, a 25 év alatti nőket, a tartós munkanélkülieket, gyesről, gyedről visszatérőket, 50 év felettieket.

 

A programokat, akciókat keresse a hírekben.

Információ: Erdősné Sz. Zsuzsa programmenedzser, (22) 510-314, e-mail: zsuzsa.erdos@fmkik.hu