Üdvözöljük a

Kamarai hozzájárulás: március 31-ig fizetendő | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai hozzájárulás: március 31-ig fizetendő

2019. március 31-ig kellett az ötezer forintos kamarai hozzájárulást megfizetni az FMKIK-nál nyilvántartásba vett gazdálkodó szervezeteknek. A fizetéssel elmaradt gazdálkodóknak felszólítást küldött ki a kamara. A hozzájárulás meg nem fizetése adók módjára behajtható köztartozásnak minősül, amelyet az állami adóhatóságnak kell beszednie.

A fizetéssel elmaradt gazdálkodóknak felszólítást küldött ki a kamara. A hozzájárulás meg nem fizetése adók módjára behajtható köztartozásnak minősül, amelyet az állami adóhatóságnak kell beszednie.

A Fejér megyei székhellyel rendelkező, cégjegyzésre kötelezett vállalkozásoknak és egyéni vállalkozóknak regisztrálniuk kell a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nyilvántartásába, továbbá kötelezettek az ötezer forintos kamarai hozzájárulás megfizetésére minden év március 31-ig. Kivételek: agrár tevékenységet végzők, dunaújvárosi székhelyű vállalkozások (további kivételek).

A kamarai hozzájárulást az újonnan és a már korábban nyilvántartásba vett vállalkozásoknak is meg kell fizetni: személyesen, a Gazdaság Házában (8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.), vagy átutalással, a 10918001-00000008–21120105 számlaszámra. A közlemény rovatban a kérelmező nevét, adószámát és a „kamarai hozzájárulás” jogcímet kell feltüntetni.

Kezdő vállalkozók és újonnan alakult vállalkozások a bejegyzésüket követő 5 munkanapon belül kötelesek nyilvántartásba vételt kezdeményezni (regisztrálni) a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamaránál.

A nyilvántartásba vétel és a kamarai hozzájárulás megfizetése törvényileg előírt és szabályozott. Nemfizetés esetén a tartozást adók módjára behajthatja a NAV.

 

Mit nyújt az FMKIK a kamarai hozzájárulásért? a regisztrált gazdálkodó szervezeteknek kedvezményes részvételi lehetőség rendezvényeken a legújabb adóváltozások kapcsán, gazdasági-, pénzügyi-, adózási- és hiteltanácsadás, üzleti partnerkeresési lehetőség, innovációs tanácsadás, felmérés, pályázatfigyelés, külföldi és hazai üzleti ajánlatok közvetítése.