Üdvözöljük a

Egyetemi kitüntetéseket adott át a PPKE rektora | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Egyetemi kitüntetéseket adott át a PPKE rektora

Szerző: Vathy Szonja | 2019. június 19.

Pázmány-plakettel tüntették ki Radetzky Jenőt, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét. 

Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora „Pro Universitate” oklevéllel tüntette ki Róka Miklóst, a PPKE gazdasági főigazgatóját, valamint Pázmány-plakettel Radetzky Jenőt, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét. 

 

A „Pro Universitate" oklevél, mint az egész Pázmány Péter Katolikus Egyetemért (PPKE) végzett munka legmagasabb szintű elismerése, csak kivételes alkalmakkor kerül átadásra. A kitüntetettek mindannyian olyan személyiségek, akik maradandó módon, szakmai tudásuk legjavát adva, egyedülálló elkötelezettségük révén gazdagították, a mostanra európai szinten is a legjobb katolikus egyetemek között számon tartott PPKE minőségi működését. Szuromi Szabolcs, a PPKE rektora ezzel az elismeréssel tüntette ki Róka Miklóst, a PPKE gazdasági főigazgatóját, a katolikus egyetem utóbbi három rektorának (Erdő Péter, Fodor György, Szuromi Szabolcs) időszakára kiterjedő tizennyolc éves példaadó munkáját, 2019. június 13-án.

 

Hasonló módon, Radetzky Jenőnek, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, a műszaki felsőoktatás és az ipar igényeinek minőségi összehangolása, valamint mindennek a PPKE létesítés alatt álló Műszaki Tudományi Kara megszervezésében és oktatási programjának kidolgozásában végzett nélkülözhetetlen munkájáért, Szuromi Szabolcs rektor, a Katolikus Egyetem legmagasabb tudományos elismerését, a Pázmány-plakettet adományozta, 2019. június 15-én.

 

Mindkét elismert személy munkája nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a PPKE meghatározó szereplője, nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi minőségi és versenyképes képzést nyújtó felsőoktatásnak, megőrizve mindeközben a katolikus identitás alapvető értékeit, napjaink legmagasabb szintű oktatási, kutatási és innovációs elvárásai között.

 

Forrás (fotó és szöveg): ppke.hu