Üdvözöljük a

Algériai exporthoz kamarai igazolás | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Algériai exporthoz kamarai igazolás

Szerző: Erdősné Sz. Zsuzsa | 2018. április 11.

Az algériai exporthoz, az algériai bankok részére a kereskedelmi és iparkamarák az Eurochambres által kiadott formanyomtatvány alapján elkészített dokumentumot láttamozzák. Részletek és dokumentum minta

Az algériai exporthoz az algériai bankok részére szükséges okmánnyal kapcsolatban, az Eurochambres készített egy olyan dokumentum formát, amelyet a kamarák leigazolhatnak és az algériai fél is elfogad.

 

Az Eurochambres által összeállított okmány szövege arról szól, hogy a kamara az adott vállalkozás kérésére megerősíti, hogy a kamara részére bemutatták az adott áru megfelelőségére vonatkozó igazolást.

 

Ha valamely vállalkozásnak az algériai exportjához a free sale vagy free marketing igazolásra van szüksége, akkor ennek a formátumnak a használatát javasoljuk, tekintettel arra, hogy az algériai bankok által készített eredeti okmányt a kereskedelmi és iparkamarák nem írhatják alá. 

 

Az Eurochambres által készített okmányt azokban az algériai hitelesítési esetekben kell használni, ha nem áll rendelkezésre más hatóság, szervezet által kiállított free sale igazolás, és nem a vállalkozás saját nyilatkozatát szükséges láttamozni.

 

Élelmiszerek, táplálék kiegészítők esetében a kormányhivatalok állítanak ki free sale igazolást; humán gyógyszerek, orvostechnikai és diagnosztikai eszközök esetében az OGYÉI; állatgyógyászati szerek, állatgyógyászati eszközök esetében a NÉBIH. Ha szükséges, ezt a hatósági free sale igazolást a kereskedelmi és iparkamara láttamozhatja.

 

Az okmány használata:

  • a vállalkozásnak értelemszerűen fel kell tölteni a dokumentumot a megfelelő adatokkal (az okmány Word formátumban, angol és francia nyelven áll rendelkezésre, így számítógépen kitölthető): kamara megnevezése; vállalkozás neve; termék megnevezése, leírása, vámtarifaszáma, stb.; gyártó megnevezése; rendelkezés, szabály megnevezése, száma, amelynek a termék megfelel; származási, forgalmazási hely)
  • a lábjegyzetet, kitöltési útmutatót nem szükséges kinyomtatni, a dokumentum sima fehér lapra nyomtatandó
  • a kitöltött dokumentumot a vállalkozás cégszerűen aláírja (signature and stamp of the company résznél)
  • a cégszerűen aláírt dokumentumhoz csatolni szükséges az áru megfelelőségére vonatkozó, a kamarának bemutatott igazolást, tanúsítványt, stb.
  • a cégszerűen aláírt dokumentumot a kamara láttamozza, nyilvántartási számmal látja el (chamber of commerce résznél)
  • a hitelesített dokumentum másolatát a kamara, az egyéb okmányok hitelesítésekor szokásos módon, nyilvántartja, tárolja

 Amennyiben a dokumentumot nem szükséges nagykövetségen, minisztériumban felülhitelesíttetni, a dokumentumot a területi kamarák (így a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is) láttamozhatja.