Üdvözöljük a

A közösség ereje határon innen és túl | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A közösség ereje határon innen és túl

Szerző: Vathy Szonja | 2019. június 19.

A PLATO kis- és középvállalkozói klub szakmai találkozójára Erdélyben, a június elején megrendezett Duna-nap alkalmával került sor.

A Duna Médiaszolgáltató idén hatodik alkalommal, az erdélyi Torockón rendezte meg a Duna-napot, hagyományosan a határon túli magyar kultúra, a nemzeti egység tudatának, a nemzeti összetartozás erősítésének céljából. Az erdélyi programon magyarországi formáció, egy tordasi zenekar is fellépési lehetőséget kapott.

A közösségtudat a Plato klub tagjaitól sem áll távol. - Az immár 14 éve működő Plato közösségnek ereje van, és ez olyan érték, amely kihat a gazdasági környezetünkre és személyes kapcsolatainkra, átnyúlva már Magyarország politikai határain is. Együtt gondolkodunk, megosztjuk egymással a jó és kevésbé jó tapasztalatokat, információkat, erősítjük egymás által a vezetői ismereteket, képességeket, egyesítjük erőforrásainkat, lehetőségeket kapunk új kapcsolatok, baráti és üzleti partnerségek kialakítására.

Ennek szellemében, idén már sokadszorra jártunk Erdélyben, hogy az ott látottakkal, tapasztaltakkal, a közösen átélt élményekkel fokozzuk az összetartozás érzését. - összegezte Szabó Zsuzsanna, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) alelnöke, a PLATO Klub vezetője. 

 

- Erdélyi látogatásunk kiemelt eseményének a Duna-nap rendezvényt tartom, melynek alkalmával találkozhattunk külhoni magyarokkal, megismerhettük mindennapjaikat, felfedeztük a környék természeti szépségeit. – folytatta Szabó Zsuzsanna.

Nagy István, az FMKIK elnökségi tagja, PLATO klubtag a közösségi kapcsolatok mentén kiemelte, a hálózatosodás ma egyre értékesebb tényezője a gazdasági életnek, kíméli az erőforrásokat, biztonságot és stabilitást teremt, versenyképességet növel. Azt teszi, amire a globális piaci versenyben égetően szükség van.

Mint mondta, a Plato tagjai önálló helyi hálózatot képeznek, támogatják egymást gazdasági tevékenységeikben. Az eltelt rengeteg idő, a közös programok sokasága során kialakult partneri, majd barát kapcsolatok megalapozzák azt a bizalmat, amelyben természetes, hogy mindazt, amire van tudás, termék, szolgáltatás a csoporton belül, elsődlegesen innen használják, veszik igénybe. A konkrét gazdasági hozadékon túl is, mint közel másfél évtizede működő közösség, a Plato csoport jelentősége a minőségi kamarai életben is meghatározó. 

- Erdély szülőföldem, ahol lelkileg, kulturálisan és szakmailag is rengeteg élményt és értéket kaptam. Ma is örömmel látogatok vissza és szívesen segítek másoknak is valamennyit megismerni a Magyarországnyi országrész sokszínűségéből. A Plato jövőre folytatja a körutak sorát. – zárta Nagy István.