Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Változnak az innovációs pályázatok

2019. június 20.

Jelentős változások várhatók mind a hazai, mind a brüsszeli pályázati lehetőségeket illetően 2020 után. Az innovációt támogató uniós keretprogram bővülni és egyszerűsödni, a hazai operatív programok költségvetése várhatóan csökkenni fog.  

Új növény-egészségügyi szabályozás lép életbe év végén

2019. április 25.

A régi jogszabályi környezet módosításának elsődleges célja a modernizálás, illetve az EU területén termesztett növények védelme. A rendeletet 2019. december 14-től kell alkalmazniuk a tagállamoknak.

Adatvédelem gyakorlata

GDPR - európai uniós adatvédelmi rendelet. Minden gazdálkodónak, szervezetnek alkalmaznia kell. A gyakorlati alkalmazáshoz, adatbiztonság témaköréről szakértőt kérdezünk.

 

Üzleti programok vállalkozásoknak

Vegyen részt külföldi üzleti találkozókon, fórumokon! Válasszon nemzetközi üzleti ajánlataink közül és jelentkezzen minél előbb!

Világ gondolkodó fiataljai – irány Kína! A 2050 REUNION szervezői 100 fiatalnak biztosítják a díjmentes részvételt!

2050 REUNION nem egy átlagos tech konferencia – ugyanis a világ innovatív gondolkodó fiataljait gyűjti össze egy helyre, hogy közös gondolatok mentén alakítsák a jövő meghatározó irányvonalait. A szervezők a kijutás és a szállás költségeit biztosítják 100 nemzetközi jelentkező számára.

Újra beadhatóak a pályázatok a KKV-k eszközbeszerzését támogató felhívásra

Ismét megnyílt a lehetőség a Budapest és Pest megyén kívüli kis-és középvállalkozások számára, hogy támogatási igényt nyújtsanak be a rendkívül népszerű GINOP-2.1.8-17 „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című felhívásra. A pályázatok benyújtásának új határideje 2018. szeptember 27, 12:00. Az igényelhető támogatás összegét a korábbi duplájára, 30 millió forintra növelték.

Felkészülés a Brexitre

Az Európai Bizotttság 2018. július 19-én közleményt tett közzé, amelyben felvázolja az Egyesült Királyság kilépésének lehetséges kimeneteleit. 2019. március 30-án ugyanis az Egyesült Királyság kilép az EU-ból, és harmadik országgá válik. 

Autóipari, logisztikai és automatizálási üzletember-találkozó Lengyelországban

2018. július 24.

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a TSLA EXPO a lengyelországi Rzeszowban. A tavaly nagysikerű rendezvényen közel 4500 résztvevő és több mint 100 kiállító volt jelen. Az EXPO-val egyidőben szeptember 28-29-én üzletember-találkozóra kerül sor.

Nemzetközi projektpartner-kereső találkozó - Fókuszban az információ-technológia

2018. július 13.

„Face2Face Meetings @ H2020 ICT” néven nemzetközi üzleti találkozóra kerüll sor Bécsben, Ausztriában, 2018. december 4-5-én melyre az Enterprise Europe Network Regionális Iroda üzleti, szakmai utat szervez.

Startupok, befektetők és az ipar szereplői számára a legnagyobb üzleti találkozó Németországban

2018. július 13.

Szeretne többet tudni arról, milyen lehetőségeket kínál startup cégek számára Németország?  Csatlakozzon üzleti utunkhoz 2018. október 11-12-én Bochumba Németországba!

A közösség ereje határon innen és túl

2019. június 19.

A PLATO kis- és középvállalkozói klub szakmai találkozójára Erdélyben, a június elején megrendezett Duna-nap alkalmával került sor.

Tech Week - Startup-barát gazdaság, rengeteg szabad tőke és fejlett innováció

2019. június 17-21. között rendezik meg a malajziai Tech Week-et, ahol 20 ország több mint 50 kiállítója, valamint 1500 résztvevő képviselteti magát. Malajzia kivételes startup-barát hely, szuper hub, rengeteg tehetséges fiatallal, fejlett innovációs ökoszisztémával és kiváló összeköttetéssel a több potenciális célpiac felé.

Mi lesz a BREXIT után?

Több időre, pénzre és jól képzett vámügyintézőkre lesz szükség. A hozzáértők szerint arról, hogy pontosan mi történik majd március 29-e után, még semmit sem tudni, de minden eshetőségre fel kell készülniük a megyében érintett vállalkozásoknak. 

 

Felmérés kutatás-fejlesztési, innovációs gyakorlatairól

2019. február 13.

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara felmérést készít a vállalkozások kutatás-fejlesztési, innovációs gyakorlatairól az EFOP-361 „Innovációs folyamatmodell kis-és középvállalkozásoknak” pályázati projekt keretében.

Szabadságolás "jogosan": az ügyvéd válaszol.

2018. augusztus 29.

A szabadnapok kiadásáról törvény rendelkezik, de számos vállalatnál egyénileg meghatározott szabadságolási protokoll van érvényben, hogy nyáron se maradjanak munkavállalók nélkül a cégek. 

Dr. Lévai Nóra ügyvéd segít eligazodni a szabadságolás jogi útvesztőiben. 

EEN iroda, a vállalkozások szolgálatában

Az Európai Bizottság közel tíz éve hívta életre az Enterprise Europe Network üzletfejlesztési hálózatot, amely azóta a világ legnagyobbjává nőtte ki magát és Közép-dunántúli Regionális irodája Székesfehérváron a Gazdaság Házában működik.

Mire jó az európai egészségbiztosítási kártya?

Az európai egészségbiztosítási kártya egy olyan ingyenes kártya, amelyet minden tagországban a nemzeti egészségbiztosítási szolgáltató bocsát ki. A kártyával utazásunk, ideiglenes tartózkodásunk során az EU bármelyik tagállamában, valamint Izlandon, Lichtensteinben, Norvégiában és Svájcban igénybe vehetjük az állami egészségügyi ellátást, amennyiben arra orvosi szempontból szükségünk van. 

Elindult Startup Campus Global Program

Komplex programot indított az Enterprise Hungary Startup Campus Global néven. A 2018 júniusában indított program a startupok nemzetközi piacra lépést kívánja elősegíteni.

 

Autóipari csúcstalálkozó - Önjáró, önvezető járművek nemzetközi találkozója

2018. július 13.

A nemzetközi üzletember-találkozó fő témakörei: önjáró autók tesztelése, biztonság, számítógépes biztonság, design, töltés, automata és mechatronikus rendszerrel kapcsolatos technológiák, smart (elektro) mobilitási innovációk, energia-innovációk, gépinformációs technológiák, ötödik generációs hálózatok. Időpont és helyszín 2018. november 22-23. Pozsony, Szlovákia. A programra üzleti utat szervez az Enterprise Europe Network Közép-dunántúli Regionális Iroda.

Üzleti lehetőségek a „PONTI 2018” Energiahatékonyság és ipar 4.0 konferencián

2018. július 13.

Nemzetközi üzletember-találkozóra, projektbemutatókra, konferenciára kerül sor 2018. október 4-5-én Bolzanoban, Olaszországban. A programra üzleti-szakmai utat szervez az Enterprise Europe Network Közép-dunántúli regionális Irodája. Jelentkezzen Ön is!