Üdvözöljük a

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Csoportos hiteltanácsadás

Finanszírozásról vállalkozásoknak - csoportos hiteltanácsadás – 2019. augusztus 1-én (csütörtök) 14 óra

Kamarai hozzájárulás: március 31-ig fizetendő

2019. március 31-ig kellett az ötezer forintos kamarai hozzájárulást megfizetni az FMKIK-nál nyilvántartásba vett gazdálkodó szervezeteknek. A fizetéssel elmaradt gazdálkodóknak felszólítást küldött ki a kamara. A hozzájárulás meg nem fizetése adók módjára behajtható köztartozásnak minősül, amelyet az állami adóhatóságnak kell beszednie.

Munkavédelmi képviselő ALAPKÉPZÉS – törvényileg kötelező - Államilag engedélyezett 2 napos képzés

2019. július 11.

A munkavédelemről szóló törvény (1993. évi XCIII.Törvény) kimondja, hogy minden munkáltatónál, ahol a foglalkoztatottak létszáma eléri a 20 főt, vagy korábban még nem tartottak képviselő-választást, ott kötelező munkavédelmi képviselőválasztást tartani. A megválasztott munkavédelmi képviselőknek a munkáltató 16 órás képzést kell, hogy biztosítson.  Államilag engedélyezett munkavédelmi képviselő alapképzésünk résztvevői a 16 órás képzési kötelezettségnek tesznek eleget. (E-001894/2019/D007). Időpont: 2019. szeptember 24-25. 9.00 – 16.30-ig. Helyszín: Gazdaság Háza, Székesfehérvár

Építőipari nemzetközi üzletember-találkozó Prágában

2019. július 11.

Üzletember-találkozóra kerül sor, 2019. szeptember 20-án, Prágában a FOR ARCH nemzetközi építőipari kiállítás keretében. A találkozóra nem csak az építőipari, hanem a kapcsolódó területeken tevékenykedő vállalkozások képviselőit is várják. Az Enterprise Közép-dunántúli Regionális Iroda igény esetén közös utazást szervez a vállalkozások számára.

Facebook és Instagram haladó képzés vállalkozásoknak

2019. július 5.

Mit kell tudni a facebook posztokól? Hogyan működik  a hirdetéskezelő? Milyen legyen az instagram profil és hogyan generáljunk hirdetésket? Válaszok: 2019. október 16., szerda, 9,00-13,00 óra között a Gazdaság Házában.  

Google digitális konzultáció

2019. július 5.

A Gazdaság Háza ad otthont a Google programsorozat következő rendezvényének, 2019. július 22-én, hétfőn. Téma Google Ads és Google Analytics. Részvétel térítésmentes, de előzetes jelentkezés szükséges.

Nőtt a hazai szállodák forgalma

2019. július 1.

A hazai szállodaipar elmúlt évtizedéről készült elemzés. A KSH adatok alapján készült jelentés a 2008-2018 közötti adatokat vizsgálta.

Kkv-kat támogató országos mentorprogram indult

2019. június 21.

Külpiaci és beszállítói szakmai mentorok jelentkezését várjuk az Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében.

Egyetemi kitüntetéseket adott át a PPKE rektora

2019. június 19.

Pázmány-plakettel tüntették ki Radetzky Jenőt, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét. 

Az alapoktól kell újjáépíteni a rendszert

2019. június 19.

Az építőipar sok éve, sok sebből vérzik – vélekedik Puska József, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Építőipari tagozatának elnöke, akivel a május 31-ei Építőipari fórum apropóján beszélgettünk.

MEGHOSSZABBÍTVA! Munkatársat keresünk

2019. június 4.

Információszolgálatos pozícióra keres munkatársat a Kamara a Gazdaság Házába. Fő feladatok: ügyfelek fogadása, szakreferensekhez irányítása; tájékoztatás kamarai szolgáltatásokról, programokról; információszolgálaton (recepción) végzendő adminisztratív feladatok ellátása (e-mailek, telefonok, postai küldemények kezelése).

Az oktatás és szakképzés szerepe a versenyképesség növelésében

2019. július 12.

Töltse ki kérdőívünket, hogy feltérképezzük a munkáltató által biztosított/biztosítandó képzési formákat, azok eredményeit és tapasztalatait, valamint feltárjuk az összefüggést a vállalkozás eredményessége érdekében megtartott képzések és a vállalkozás fejlődése, termelékenységének növekedése és ezáltal az adófizetés változása között.  

Munkavédelmi képviselő képzés - Haladó képzés 1 nap

2019. július 11.

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény kimondja, hogy a megválasztott munkavédelmi képviselőknek a munkáltató évente egyszer 8 órás továbbképzést kell, hogy biztosítson. Államilag engedélyezett munkavédelmi képviselő továbbképzésünket azon szakértőknek ajánljuk figyelmébe, akik már részt vettek a Munkavédelmi képviselők 16 órás alapképzésén, és éves továbbképzési kötelezettségüknek szeretnének eleget tenni. Időpont: 2019. szeptember 30. hétfő 9.00 - 16.30, helyszín: Gazdaság Háza.

Mennyit ér a vállalkozásom?

Szeptemberi képzésünkön megtudhatja mennyit ér vállalkozása. Hasznos, gyakorlati tudást szerezhet, melynek birtokában képes lesz saját maga felmérni vállalkozása értékét, ami a cég eladása során, de akár egy pályázat vagy külső forrásbevonás esetén is döntő tényező.

Facebook és Instagram - alapozó képzés vállalkozóknak

2019. július 5.

Egy vállalkozás ma már nem létezhet online kapcsolatrendszer nélkül. Ha szeretne létesíteni egy vállalkozói facebook oldalt, vagy jelen lenni az Instagramon, segítünk! Online marketing szakértő közreműködésével, lépésről lépésre, együtt készítjük el üzleti profilját.

Mondja el, mit vár a végzett hallgatóktól!

2019. július 3.

A Budapesti Corvinus Egyetem munkáltatói igényeket kíván felmérni, milyen elvárásaik vannak a végzett hallgatókkal kapcsolatban, hogy látják, milyen kompetenciák szükségesek ahhoz, hogy a diákok sikeres, hatékony munkaerővé váljanak.

Foglalkoztatási gyakorlat az építőipari ágazatban

2019. június 24.

A Pénzügyminisztérium az építőipari ágazatban működő munkáltatók foglalkoztatási gyakorlatát, illetve a kötelező legkisebb munkabérre és garantált bérminimumra irányadó szabályok érvényesülését vizsgálta 2019. első felében. Az erről készült összefoglaló jelentés lentebb olvasható.

Változnak az innovációs pályázatok

2019. június 20.

Jelentős változások várhatók mind a hazai, mind a brüsszeli pályázati lehetőségeket illetően 2020 után. Az innovációt támogató uniós keretprogram bővülni és egyszerűsödni, a hazai operatív programok költségvetése várhatóan csökkenni fog.  

A közösség ereje határon innen és túl

2019. június 19.

A PLATO kis- és középvállalkozói klub szakmai találkozójára Erdélyben, a június elején megrendezett Duna-nap alkalmával került sor.

„A mai kor emberének feszítő kérdéseket ad”

2019. június 19.

Barabási Albert-László, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja vette át idén a Bolyai János Alkotói Díjat. A díjat 1998-ban, magántőkéből, üzletemberek hozták létre, az alapítók között volt Karsai Béla, a Karsai Holding Zrt. elnöke is.